Zorbalığa Karşı El Ele e-Twinning Projemiz

Okulumuz Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanı Sena Sabankaya'nın, okulumuzun gönüllü öğrencileri ile yürüttüğü uluslararası  "Zorbalığa Karşı EL Ele" e-Twinning Projesinde sona gelindi. Uluslararası Kalite Etiketi Başvurusu yapılacak olan projede öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

09.05.2022 343

Okulumuzda öğretmenlerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütürken en çok zorlandıkları konuları belirlemek amacıyla rehberlik servisimiz tarafından bir anket çalışması yapıldı. Yapılan anket sonuçları ve rehberlik servisinin öğrenci ve velilerle yaptıkları görüşme konularının istatistiklerinden elde edilen sonuçlar neticesinde eğitim alanında en çok ihtiyaç duyduğumuz konunun ''Akran Zorbalığı'' olduğu belirlendi. Öğretmen ve yöneticilerin zorbalıktan uzak bir okul ortamının sağlanmasında taşıdıkları önem nedeniyle öncelikli olarak ele alınması gereken konu olduğu düşünülmektedir. Projemizde zorbalık konularını ele alarak öğrencilerle birlikte farkındalık yaratmak ve önleyici rehberlik anlamında etkinlikler planlanmıştır. Ortaokul ve lisede görev yapan Okul Psikolojik Danışmanlar ile ortak yürütülen bir proje planlanmıştır. 5 aylık bir projedir. Ekim-Şubat aylarını kapsamaktadır. Her ay kararlaştırılan konu üzerine etkinlikler yürütülecektir.