Okulumuzun Kurucusu Orhan YÜCEL

13.12.2012 2478

04-07-2018 

 

Orhan Yücel

ORHAN YÜCEL
(1932-1991)

        Bir öğretmen çocuğu olan Orhan YÜCEL 1932 yılında Arhavi'de doğdu. İlkokulu Arhavi'de Orta okulu Babasının görev yeri olan Murgul'da tamamladı. Askerlik görevinden sonra 1955 yılında doğduğu ilçede "Okullar Pazarı" adlı bir kırtasiye açarak ilçenin kültür hayatına katkıda bulunmuştur.

        1958 yılında İstanbul'a yerleşen Orhan Yücel, oto yedek parça üzerine bir iş yeri açarak ticaret hayatına İstanbul'da devam etmiştir. Başarılı bir iş hayatı boyunca çevresinde dürüst, sevilen ve sayılan bir insan olarak tanınmıştır. Çevresinde yardıma muhtaç olanlara verdiği desteğin yanı sıra en çok da eğitim ve öğretime destek vermiştir.

       Sağlığında adını taşıyan bir lise yaptırmasını vasiyet eden Orhan Yücel, 1991 yılında vefat etmiştir. Kendi isteği üzerine ve katkıları ile doğum yeri olan Arhavi'de Arhavi Orhan Yücel Kız Teknik ve Meslek Lisesi adı altında bir okul yapımına Milli Eğitim Bakanlığınca onay verilmiştir.

        Evli ve 3 çocuk babası olan Orhan Yücel, hayırsever bir insan olan babasının Kale Mahallesindeki yaptırdığı caminin yanında defnedilmiştir.